Agentschap voor Natuur en Bos

0

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.  Het is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien het agentschap ook anderen helpt bij het beheren van hun domeinen, beheert het agentschap in totaal zo’n 75.000 hectare bos of natuurgebied.

Het Agentschap voor Natuur en Bos werkt samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat dus duidelijk met zijn twee ‘botten’ op het terrein. Die terreinkennis en ervaring vormen belangrijke pijlers om het beleid te helpen voorbereiden.

Het Agentschap voor Natuur en Bos engageerde zich voor een groot aantal projecten dat werk maakt van de internationale natuurdoelstellingen langs de Schelde. Samen met haar partners wil het agentschap werken aan een robuuste Schelde waar veiligheid, economie en natuur hand in hand gaan. Tegelijk is het ook een mooie gelegenheid om de prachtige Scheldenatuur voor iedereen beleefbaar te maken.

Voor meer informatie klik hier.

Share.

Comments are closed.