Aluminium Cast (Anne Holtrop)

0
“Het werk laat zich lezen als de wolken in de lucht. Het spiegelend oppervlak, vrij te betreden door de  nieuwsgierige voorbijganger, nodigt uit tot reflectie over de ingreep van de mens op zijn omgeving en de intrinsieke schoonheid van de natuur.”
– Anne Holtrop-

Aluminium Cast is een aluminium ‘waterplas’, gegoten in de voormalige bedding van de Barbierbeek. Deze beek is al eeuwenoud, maar werd recentelijk verplaatst voor de creatie van getijdennatuur. Het glanzende aluminium verwijst naar het water en haar belangrijke rol in dit landschap, met haar talrijke waterpartijen en haar functie als overstromingsgebied. Maar evengoed is het een herinnering aan het industriële verleden van deze omgeving en een kritische verwijzing naar onze omgang met natuurlijke resources en het milieu. Bezoekers zullen het werk kunnen belopen en betasten.

Recycle

We streven ernaar om het kunstwerk volledig uit gerecycleerd aluminium te vervaardigen.  Hiervoor hebben we 8000 kg aluminium nodig. De afvalstoffenmaatschappij Ibogem zal dit najaar aluminium ingezamelen via een grootschalige actie. We rekenen hiervoor op jouw enthousiasme!

Op diverse momenten rond recyclage, kunst en natuur en de ontwikkeling van de polders brengen we het kunstwerk en de inzamelactie in beeld. Deze momenten richten zich op jong en oud en vinden plaats in scholen, bibliotheken en in het natuurgebied zelf. De organisatie hiervan is in handen van de lokale vereniging ’tij. Meer informatie volgt.

Voor de totstandkoming van het kunstwerk zijn we nog op zoek naar logistieke of financiële steun. We doen dan ook een warme oproep om dit kunstproject te ondersteunen. Meer info vind je in het sponsordossier:

sponsor

 

Share.

Comments are closed.