Beverpad

0

Wandelen langs de glooiende oever van de Rupelmondse Kreek kan via het 1.2 km lange ‘Beverpad’.

Op je route passeer je het  Karperhuisje, een voormalig vakantiehuisje dat nu dienst doet als zomerverblijfplaats voor vleermuizen. Naast het huisje bevindt zich ook een uitkijkheuvel met een panoramisch uitzicht over de kreek. In het Conickshofke kan je door een kijkwand de vogels begluren of meer te weten komen over de leefwereld van de vele dieren in en rond de kreek.  Op de picknickbanken kan je  heerlijk verpozen in de boomgaard.

Doorwinterde Barbiergids Freddy Moorthamer heeft nog volgende tip: “Wees stil zodat je de dieren niet opschrikt en met een beetje geluk zie je grazende reeën . Op de boomstronken langs de oever vind je rustende grote zilverreigers en aalscholvers of spot je een kleurrijke ijsvogel die over het water zoeft. Knaagsporen van bevers ontdek je op verschillende plekken.”

Ontdek het Beverpad op eigen houtje of samen met een Barbiergids tijdens een begeleide wandeltocht. Trek stevige wandelschoenen aan, het is een hobbelig parcours en daarom niet geschikt voor kinder- en rolwagens. Honden kunnen mee aan de leiband.

Klik op de kaart om te vergroten.

beverpad_kaart

Share.

Comments are closed.