Dit was Scalluvia: onze vijf absolute hoogtepunten

0

Het symposium zit erop en daarmee is het Europese Life+ project Scalluvia voltooid. Als afsluiter delen we graag onze vijf absolute hoogtepunten uit vijf stuk voor stuk wondermooie jaren!

1. Het Beverpad

Er is geen betere manier om de kern van het Scalluvia-project met eigen ogen te zien. Het elzenbroekbos, de dieren, de historische huisjes, de Rupelmondse kreek… allemaal in één korte natuurwandeling. Tip: een selfie op de uitkijkheuvel!

2. De kunstwerken

Creatieve artiesten hebben ervoor gezorgd dat er heel wat opmerkelijks te zien is. Sint-Joris liet een reeënhart groeien naast de Liefkesboom, Erwin Dieleman zette Ervin op de visvriendelijke stuw en Gijs Van Vaerenbergh kroonde de ringdijk met de Arcade.

3. De terugkeer van de dieren

Reeën zijn tegenwoordig eerder de regel dan de uitzondering. Bevers knagen hun signatuur in menig boomstam. De zeldzame kleine modderkruiper flitst door het heldere water. Er is zelfs een otter gesignaleerd! En wegens plaatsgebrek beginnen we zelfs niet eens aan de opsomming van vogelsoorten die het gebied herontdekken.

4. De activiteiten

Inhuldigingsceremonies met streekdelicatessen. Maandelijkse themawandelingen vol plaatselijke weetjes van de Barbiergidsen. Natuurpret in de Scalluvia Jungle met de Natuurouders. Aangevuld met tal van spontane initiatieven van lokale verenigingen was en is er van alles te beleven.

5. Jullie!

Of er nu een tijdcapsule ingehuldigd werd, een vissentelling doorging of een app te downloaden viel; jij was erbij en je deed mee. Die appreciatie van de streek maakte het allemaal de  moeite meer dan waard. Blijf vooral genieten van de resultaten!

Share.

Comments are closed.