Grasduinen in kennis en natuur

0

Om het unieke karakter van onze elzenbroekbossen en kreken bekend te maken bij de jeugd bieden we verschillende educatieve activiteiten aan:

De Natuurouders maakten een leuk lespakket ‘Scalluvia Jungle’ voor de 3e graad lagere school. Het pakket bestaat uit een buitenles en lesblaadjes. De elzenbroekbossen, beverburchten, Frankie de stikstofbacterie, soorten  grond en de lagen, voelkisten, waterloepen, de voedselpiramide en nog véél meer… alle facetten van deze zeldzame natuur  in de Polders van Kruibeke komt aan bod.

Meer info over de buitenles en de lesblaadjes vind je in onze brochure Scalluvia Jungle  Een buitenles in de ‘Scalluvia Jungle’ reserveren kan via de milieudienst van de gemeente Kruibeke via 03 740 02 42 of een mailtje naar milieu@kruibeke.be.

De Natuurouders beschikken over een uitgebreid educatief aanbod.  Op de educatiemarkt Odisee 2014 in Sint-Niklaas stelden ze hun werking voor aan toekomstige leerkrachten lager onderwijs.

IMG_2347IMG_2338

 

 

 

 

 

De Barbiergidsen begeleiden elke eerste zondag van de maand een poldertocht. Ook jij kan bij hen een wandeling op maat van je groep reserveren.

Share.

Comments are closed.