Grasduinen in kennis en natuur

0

Om het unieke karakter van onze elzenbroekbossen en kreken bekend te maken bij de jeugd bieden we verschillende educatieve activiteiten aan:

De Natuurouders maakten een leuk lespakket ‘Scalluvia Jungle’ voor de 3e graad lagere school. Het pakket bestaat uit een buitenles en lesblaadjes. De elzenbroekbossen, beverburchten, Frankie de stikstofbacterie, soorten  grond en de lagen, voelkisten, waterloepen, de voedselpiramide en nog véél meer… alle facetten van deze zeldzame natuur  in de Polders van Kruibeke komt aan bod.

Meer info over de buitenles en de lesblaadjes vind je in onze brochure Scalluvia Jungle  Een buitenles in de ‘Scalluvia Jungle’ reserveren kan via Natuurouder Sabine Wyn  op 0474480662 of een mailtje naar natuurouders.kruibeke@gmail.com. De Natuurouders beschikken over een uitgebreid aanbod  meer informatie: schooljaar-2018-2019-folder.

De Barbiergidsen begeleiden elke eerste zondag van de maand een poldertocht. Je kan bij hen ook een wandeling op maat van je groep reserveren.

Studente Anke Van der Meire werkte aan een geïntegreerde proef over de natuurontwikkeling van het elzenbroekbos in de Polders van Kruibeke. Anke maakte een grondige studie van het bosbeheerplan en onderzocht welke beheersmaatregelen nodig zijn om dit unieke gebied staande te houden. Boeiende lectuur: eindwerk-anke-van-der-meiren

Share.

Comments are closed.