Grootste gecontroleerd overstromingsgebied van Vlaanderen werkingsklaar

0

Op zaterdag 3 oktober huldigde Vlaams minister Ben Weyts het gecontroleerd overstromingsgebied Kruibeke, Bazel en Rupelmonde in.

Het gecontroleerd overstromingsgebied Kruibeke,  Bazel en Rupelmonde is werkingsklaar en werd op zaterdag 3 oktober 2015 plechtig ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z), het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de gemeente Kruibeke. Het gebied bergt overtollig Scheldewater om zo Vlaanderen voor wateroverlast te behoeden.

 Bekijk de volledige fotoreeks via de Facebookpagina van de Polders van Kruibeke hier

 

Vlaanderen beschermen

Het gecontroleerd overstromingsgebied Kruibeke, Bazel en Rupelmonde (GOG KBR) is het 13de en meteen ook het grootste overstromingsgebied van het Sigmaplan. Met zijn 600 ha is het even groot al de 12 andere reeds bestaande overstromingsgebieden samen. Het gecontroleerd overstromingsgebied van Kruibeke is een belangrijk puzzelstuk van het oorspronkelijke Sigmaplan. Dit plan is een slim veiligheidsproject dat Vlaanderen onder andere beschermt tegen overstromingen.

Klik op de foto en bekijk het VRT-journaal van zaterdag 3 oktober:

Deredactie.be

Share.

Comments are closed.