Installatie van de Liefkesboom

0

Op woensdag 10 februari kreeg de ‘Liefkesboom’, een kunstwerk van de leerlingen van het Sint-Jorisinstituut uit Bazel z’n plekje in de Polders van Kruibeke. Samen met leraar Robby De Cauwer installeerde de technische dienst het kunstproject voor het Europese Scalluviaproject. Op zondag 14 februari vindt de officiële inhuldiging plaats op het kruispunt van de Lange Gaanweg met de Blauwe Gaanweg.

In en rond de elzenbroekbossen in de Polders van Kruibeke realiseert men vanuit het Life+ -project Scalluvia een aantal kunstwerken, de Liefkesboom is er eentje van. Daarbij wordt gemikt op kunst die de natuurlijke omgeving op een andere, intensere manier laat beleven. De leerlingen van het 4e jaar basismechanica werkten het project uit, naar het ontwerp van Ariane De Wit, leerkracht plastische opvoeding.

Voor de toekomstige kunstwerken in het gebied nam het Agentschap voor Natuur en Bos de lokale kunstvereniging ‘tij onder de arm. Samen selecteerden ze de kunstenaars Anne Holtrop en Gijs Van Vaerenbergh, die in de loop van 2016 ook met hun kunst de polders zullen verfraaien. Wie interesse heeft om deze kunstwerken mee te ondersteunen kan terecht bij Veerle Campens, projectverantwoordelijk of kijk neem alvast een kijkje in het sponsordossier.

Share.

Comments are closed.