Koningspaar bezoekt Polders van Kruibeke

0

Koning Filip en koningin Mathilde brachten op 25 april 2017 een gesmaakt bezoek aan  Kruibeke. Een wandeling in de Polders mocht niet ontbreken.

Vertrekpunt van het bezoek was Kasteel Wissekerke, waar het koninklijk paar het gulden boek tekende, enkele historische kamers bezocht en kennismaakte met verschillende eigenaars van kastelen aan de Schelde. Samen met de coördinatoren van Schelde Sterk Merk lichtten de kasteelheren het project ‘Van steen tot steen langs de Schelde’ toe, waarin hun kastelen een hoofdrol vertolken.

Tal van gidsen

Op hun traject door de Polders van Kruibeke werden de koning en de koningin door verschillende gelegenheidsgidsen op sleeptouw genomen. Een getuige van de watersnood van 1976 (de directe aanleiding voor het Sigmaplan) en een lokale Barbiergids beten de spits af, gevolgd door de projectverantwoordelijken van Waterwegen en Zeekanaal NV. Zij legden de werking van het gecontroleerde overstromingsgebied uit en duidden het belang van de Polders voor de globale overstromingsveiligheid in Vlaanderen.

Enkele verantwoordelijken van het Agentschap voor Natuur en Bos gingen dieper in op de uitgebreide natuurontwikkeling in het gebied. Tot slot spraken koning en koningin met enkele lokale ondernemers, die de Polders dankzij hun activiteiten een bruisend karakter geven.

Share.

Comments are closed.