Kunstvis aan visvriendelijke stuw

0

Op maandag 9 mei 2016 huldigden de leerlingen van het derde leerjaar van de Sint-Petrusschool uit Bazel het nieuwste Scalluvia kunstwerk in. Na leuke doe-opdrachten en fijne weetjes met de Natuurouders, wandelden zij tot bij de visvriendelijke stuw, in het hart van de Bazelse polder voor een elektrische visdemonstratie aan de visvriendelijke stuw in Bazel.
Het kunstwerk in kader van het Life+ project Scalluvia is van de hand van Erwin Dieleman stijgt boven het landschap uit en symboliseert een vis die richting Schelde zwemt.  In teken van Internationale Vismigratiedag (21 mei) – een dag om het belang van open waterwegen, waar vis vrijuit door kan trekken in de kijker te zetten – huldigde burgemeester Jos Stassen het kunstwerk in, samen met de leerlingen van 3a en 3b én uiteraard Xavier de Ree. De grote stalen constructie aan de visvriendelijke stuw beeldt een vrij migrerende vis uit. Een beter locatie kon men hiervoor niet dromen:  Veerle Campens, projectcoördinator van het Europese Scalluvia-project in de polders, verklaart: “Dankzij onze visvriendelijke stuw, helemaal op maat van onze polders, kunnen de vissen in het gebied vrij migreren van de Schelde naar de wielen en grachten in de bossen. Op die manier hebben vissen een onbelemmerde doorgang tussen de zoetwatergrachten en de Schelde.”

Voor de liefhebbers: je kan de vis bewonderen aan het einde van de Blauwe Gaanweg, op een boogscheut van de Liefkesboom in Bazel.

Share.

Comments are closed.