Kunst in de polders

0

Cultuur en natuur zijn de rode draad door de geschiedenis van de Scheldevallei. Kunst in een natuurgebied is het ideale middel om de relatie tussen beide in de verf te zetten. In en rond de elzenbroekbossen realiseren we een aantal kunstwerken. Daarbij mikken we op kunst die de natuurlijke omgeving op een andere, intensere manier laat beleven.  We doorliepen een hele selectieprocedure en de keuze viel uiteindelijk op de Arcade van Gijs Van Vaerenbergh. Sinds de zomer van 2017 kan je het kunstwerk bewonderen in de Polders van Kruibeke.

Ook bij de Kruibeekse jeugd begon de kunstmicrobe te kriebelen. De leerlingen van het Sint-Jorisinstituut van Bazel lieten zich in het schooljaar 2015 -2016 van hun creatiefste kant zien. De leerlingen van de 2e graad basis mechanica maakten het kunstwerk Liefkesboom dat een plaatsje kreeg onder de linde op het kruispunt van de Verkortingsdijk met de Lange Gaanweg. Ze haalden hun inspiratie bij de poldermascotte Xavier de Ree.

Op 9 mei 2016 onthuldigden we een kunstvis op de visvriendelijke stuw aan de Blauwe Gaanweg. Het kunstwerk is van de hand van Erwin Dieleman, de grote stalen constructie beeldt een vrij migrerende vis uit.

Share.

Comments are closed.