Kunst in de polders

0

Cultuur en natuur zijn de rode draad door de geschiedenis van de Scheldevallei. Kunst in een natuurgebied is het ideale middel om de relatie tussen beide in het licht te zetten. In en rond de elzenbroekbossen willen we een aantal kunstwerken realiseren. Daarbij mikken we op kunst die de natuurlijke omgeving op een andere, intensere manier laat beleven. Een hele uitdaging! Daarom werken we samen met Z33, een huis voor actuele kunst. Samen stelden we een shortlist op van Belgische en Nederlandse kunstenaars. We selecteerden 4 kunstenaars:

In het najaar van 2014 gingen we met de kunstenaars op terreinverkenning geweest.  Daarna maakten zij een schets van het kunstwerk waarmee ze willen uitpakken. Daaruit kozen de projectpartners in samenwerking met de lokale kunstvereniging ‘tij twee voorstellen die voldoen aan smaak, kostprijs en uiteraard de natuur- en veiligheidsdoelen van het gebied. De keuze viel op het voorstel van Gijs Van Vaerenbergh: Arcade.

Wie interesse heeft om dit kunstwerk logistiek of financieel te ondersteunen kan contact opnemen met miek@tij-ding.be

Ook bij de Kruibeekse jeugd begon de kunstmicrobe te kriebelen. De leerlingen van het Sint-Jorisinstituut van Bazel lieten vorig schooljaar (2015 -2016) van hun creatiefste kant zien. De leerlingen van de 2e graad basis mechanica maakten het kunstwerk ‘Liefkesboom’dat een plaatsje kreeg onder de linde op het kruispunt van de Verkortingsdijk met de Lange Gaanweg. Ze haalden hun inspiratie bij de poldermascotte Xavier de Ree.

Op 9 mei 2016 onthuldigden we een kunstvis op de visvriendelijke stuw aan de Blauwe Gaanweg. Het kunstwerk is van de hand van Erwin Dieleman, de grote stalen constructie beeldt een vrij migrerende vis uit.

Share.

Comments are closed.