Liefkesboom

0

De ‘Liefkesboom’ is een kunstwerk dat werd ontworpen door Ariane De Wit, leerkracht plastische opvoeding in het Sint-Jorisinstituut in Bazel. Leerlingen van het 4e jaar basismechanica gaven het kunstwerk vorm. Ariane liet zich inspireren door de liefde die een centrale plaats inneemt in de omgeving. Al sinds de Germanen staat de linde symbool voor de liefde. “Aan het kruispunt van de Lange Gaanweg en de Blauwe Gaanweg in de Polders van Kruibeke staat een monumentale lindeboom en sinds jaar en dag is dat de plek waar koppeltjes graag afspreken.” vertelt Ariane. “Daarom heb ik gekozen voor een hart, gevormd door twee reeën omdat die ook voorkomen in de polders. In het hart is een hekwerk waar verliefde koppels slotjes aan kunnen vastmaken. Geliefden uit alle windstreken ontmoeten elkaar onder deze boom. Het kunstwerk moet die plaats en die gevoelens weer visueel tot leven weken. Het hart verbindt koppels en geliefden met elkaar, maar biedt ook de toevallige passant een hart voor de natuur en haar schoonheid. De Liefkesboom nodigt verliefde bezoekers uit om een hangslotje op te hangen en zo hun liefde te vereeuwigen.”

Liefkesboom

Liefkesboom

Op valentijn, zondag 14 februari 2016 huldigden de gemeente Kruibeke, de lokale kunstvereniging ‘tij en niet te vergeten het Sint-Jorisinstituut, de Liefkesboom officieel in. De gehuwde koppels die het voorbije jaar gevierd werden, kregen een hangslotje met daarin hun namen en trouwdatum gegraveerd. Het diamanten paar Charles Genar en Philomène Stoops kreeg de eer om als eerste een liefdesslotje hangen.

Romantische zielen kunnen bij de toeristische dienst van Kruibeke een slotje ophalen (zolang de voorraad strekt) en samen met hun geliefde flaneren langs het parcours van de Liefkesboomwandeling in de Polders van Kruibeke.

 

Share.

Comments are closed.