de Liefkesboom wandeling

0

Combineer geschiedenis, kunst en natuur en flaneer hand in hand met jouw geliefde langs het parcours van de Liefkesboomwandeling. Via het pittoreske Rupelmonde trek je de Polders van Kruibeke en Scalluvia in. Langs oogstrelende verdoken plekjes als het Karperhuisje en Conickxhofke ontmoet je, met het nodige geduld, vast een bever. In het hart van  Bazel ontdek je het kasteel van Wissekerke, wip zeker even binnen. De kasteelgidsen geven je met veel plezier een rondleiding langs de geschiedenis van dit monument.

Daarna trek je opnieuw de polderpracht in, richting de Liefkesboom. De Liefkesboom is een kunstwerk van de plaatselijke technische school, naar een ontwerp van Ariane De Wit. Het staat symbool voor de liefde die met de linde op deze plaats verbonden is. Vroeger een boom waar de godin Freya werd aanbeden, later een boom waar verliefde koppeltjes afspraken. Hang zeker je eigen slotje aan het kunstwerk.

Geniet op jou terugwerk van het technische vernuft van de visvriendelijke stuw en wandel langs de Kooi, een beschermd stukje natuur waar heel wat vogels vrij spel krijgen. Volg je iets verder tot aan het kruispunt, dan kan je bij schemering en wat geluk misschien wel enkele reeën spotten. De wandeling brengt je terug langs de Rupelmondse Kreek bij jouw startpunt.

 

Zin om deze wandeling uit te proberen? Ga voor de wandelflyer zeker langs bij het Gemeentelijk Toeristisch Infokantoor, naast het wandelparcours krijg je ook heel wat fijne weetjes mee.
Tip: je kan er ook terecht (zolang de voorraad strekt) voor een hangslotje dat je op je wandeling kan ophangen aan de Liefkesboom. Je kan de digitale versie van de Liefkesboom flyer hieronder downloaden:

Age002_Liefkesboom_coverWeb

  • Nederstraat 2, 9150 Rupelmonde (Kruibeke) – van Pasen tot Allerheiligen –
    Tel. 03 744 10 13 – toerisme@kruibeke.be 

 

 

Liefkesboomwandeling

 

klik op de foto om te vergroten

Share.

Comments are closed.