POLDERS VAN KRUIBEKE

De Polders van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde maken deel uit van het Sigmaplan. Het gebied wordt een gecontroleerd overstromingsgebied van 600 hectare. Eén à twee maal per jaar bergt het overtollig Scheldewater bij extreem noodweer. Het maakt het Zeescheldebekken 5 keer veiliger: de kans op watersnood daalt van 1 op 70 naar 1 op 350.

Maar de Polders van Kruibeke zorgen niet alleen voor de veiligheid van de inwoners van de streek. Er is meer!  Een aangepast beheer zorgt voor een waaier aan indrukwekkende natuurtypes, zoals het weidevogelgebied, de getijdennatuur en de natte elzenbroekbossen van het Scalluvia-project. De Polders worden zo een pareltje van de natuur. 

Er valt heel wat te zien en te beleven in het uitgestrekt en gevarieerd landschap van de Polders. En ook de streek herbergt heel wat troeven. Het boeiend erfgoed van de nabijgelegen dorpen is meer dan een bezoekje waard. En dat alles op een boogscheut van Antwerpen.  Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in voor één van de begeleide activiteiten, of houdt deze website of onze Facebookpagina in de gaten. Daar vind je steevast de laatste nieuwtjes.

Op dit moment is het grootste deel van de polders al toegankelijk, maar sommige wegen en jaagpaden zijn nog verboden terrein. Houd je daarom aan de werfborden.

Share.