Rivierpark Scheldevallei opgericht

0

Op maandag 29 januari 2018 hebben ministers Joke Schauvliege en Ben Weyts samen met maar liefst 40 Vlaamse, provinciale, regionale, gemeentelijke én private partners het oprichtingscharter van Rivierpark Scheldevallei  ondertekend.

Het Rivierpark bestaat uit zes grote deelgebieden: waaronder onze Polders van Kruibeke en de Durmevallei, De Kalkense Meersen en Donkmeer, Klein-Brabant, Dendermonde en omgeving en tot slot de Rupelstreek. Die gebieden blijven zich verder ontwikkelen. Elk in hun eigen tempo, maar met een gezamenlijk doel: Rivierpark Scheldevallei.

Het Rivierpark krijgt 300 000 euro subsidie van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege. “Rivierpark Scheldevallei vertrekt vanuit specifieke troeven van de streek. Door de ruimtelijke ontwikkeling van het hele gebied op elkaar af te stemmen, zal de regionale aantrekkingskracht van de hele streek versterkt worden, alsook haar imago en identiteit”, verduidelijkt minister Schauvliege. Het rivierpark is ook heel belangrijk voor het toerisme in de regio. “Kijk bijvoorbeeld naar de Polders van Kruibeke, een Sigmagebied dat al klaar is en waar veel recreanten en toeristen op afkomen. Die lijn willen we verdertrekken. In het Rivierpark Scheldevallei mikken we op de perfecte synergie tussen toerisme, waterveiligheid, natuur en landbouw.”, aldus Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts.

Het Rivierpark wordt in 2020 aan het grote publiek voorgesteld. Tegen 2030 moet het park zijn troeven volledig ontplooid hebben.

 

Share.

Comments are closed.