Selectie kunstwerk voor Scalluvia

0

Aan de keuze voor het werk ‘Arcade’ is een heel proces vooraf gegaan. De gemeente  Kruibeke heeft in haar beleidsnota van 2013 opgenomen dat ze de mogelijkheid onderzoekt om kunst in de Polders te integreren. In het kader van het Life project Scalluvia werd samen met de partners en  Z33, een huis voor actuele kunst,  een shortlist opgemaakt van Belgische en Nederlandse kunstenaars. Uiteindelijk werden 4 kunstenaars gevraagd om een voorstel uit te werken:

  • Honoré d’O
  • Sofie Lachaert & Luc d’Hanis
  • Studio Anne Holtrop
  • Gijs Van Vaerenbergh

In het najaar van 2014 gingen we met de kunstenaars op terreinverkenning. Ze presenteerden in 2015 een schets/maquette van het kunstwerk waarmee ze willen uitpakken. Daaruit kozen de projectpartners in samenwerking met de lokale kunstvereniging ‘tij twee voorstellen die voldoen aan smaak, kostprijs en uiteraard de natuur- en veiligheidsdoelen van het gebied. De keuze viel op het voorstel van Gijs Van Vaerenbergh met Arcade en Anne Holltrop met Aluminium Cast.

Met een startbudget van het Agentschap Natuur en Bos en veel goesting om de kunstprojecten te realiseren werd via sponsoring naar voldoende middelen gezocht. http://scalluvia.eu/wp-content/uploads/2015/10/Age001_Sponsordossier_LR-finaal.pdf

Uiteindelijk werden voldoende middelen verzameld voor de realisatie van het werk Arcade van Gijs Van Vaerenberg. We danken de sponsors (Grondwerken Stuer Fançois, Aanemingsbedrijf Aertssen nv, Umicore, Gebr. De Rycke nv, Antea Group, Gemeente Kruibeke, Waterwegen en Zeekanaal nv ) voor hun gulle bijdrage.

 

Share.

Comments are closed.