Stem de tijdcapsules naar een Henry van de Velde Award!

0

 

 

 

 

 

Goed nieuws: de tijdcapsules van de Polders van Kruibeke zijn genomineerd voor de Henry van de Velde Awards. Nog tot en met midden december kan ook jouw stem de doorslag geven in de eindstrijd.

De tijdcapsules zijn een creatieve leidraad om het gebied te ontdekken, en daarvoor toont de wedstrijdjury van de Awards haar appreciatie. Deze award gaat over de waarde en de impact van design op onze economie, onze maatschappij en het klimaat.  Henry Van de Velde was een Belgische kunstschilder, ontwerper, vormgever en architect die leefde van 1863 tot 1957.

Tijdcapsules

De Polders van Kruibeke steken vol sterke verhalen. Om die te vertellen rijzen overal in het gebied ‘tijdcapsules’ uit de grond. Een tijdcapsule bestaat uit een aantal elementen: een bankje of picknicktafel, in combinatie met een infozuil of uitkijkpunt. Samen met de plaatselijke verenigingen, de gemeente en de lokale gidsen verzamelden we de streekverhalen, de bijzondere waarnemingen en anekdotes maar ook heden en toekomst komen aan bod op de tijdcapsules. Wandelaars en fietsers pikken zo hapklare informatie mee.

Designer Stefan Schöning, gaf de bruggen, trappen, uitkijkpunten en ander buitenmeubilair vorm. De bouwstenen van de polders keren terug in zijn verhaal. Het beton van de in- en uitwateringsconstructies wordt herhaald in de strakke en begroeibare tegels, de befietsbare randen langs de kasseiwegen en de grafisch beprinte infozuilen. Het hout van de uitgebreide bossen werd vertaald in de vogelkijkpunten en bruggen.

 Stemmen

Help je graag mee om de nominatie te verzilveren? Nog tot en met 27 december kan je via de website van de Henry van de Velde Awards stemmen voor de publieksprijs. Op 19 januari 2017 kennen we de winnaar.

Breng hier je stem uit.

Share.

Comments are closed.