Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert ‘Oeverlopen’

0

 

Op zondag 5 maart lanceerde Toerisme Oost-Vlaanderen haar nieuwste belevingsgids, ‘Oeverlopen’. Natuurliefhebbers en wandelaars krijgen zo een handige pocket om een nieuw wandelgebied in het Waasland te ontdekken.

Het Sigmagebied ter hoogte van Kruibeke is omgetoverd tot een prachtig natuurgebied met bewegwijzerde wandelpaden. Om dit uniek stuk Waasland toeristisch te ontsluiten, lanceerde Toerisme Oost-Vlaanderen op zondag 5 maart een nieuwe belevingsgids, met vijf wandelroutes, waarvan drie in de Polders van Kruibeke en twee langs de oevers van de Schelde in Steendorp en Tielrode. De pocket bundelt interviews met streekbewoners en informatie over de Sigmawerken en de talrijke locaties die je gaandeweg passeert.

 

Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt is meer dan tevreden: “Met ‘Oeverlopen’ werken we mee aan de recreatieve uitbouw van een verrassend mooi en toeristisch onontgonnen natuurgebied. Wie de vijf routes wandelt, zal opkijken van de variatie in het landschap, van de golvende Wase cuesta, over de gelaagputten van Steendorp, tot de weidse polders van Kruibeke.”

De belevingsgids is een vervolg op een digitale campagne die in 2016 werd ingeleid. ‘Oeverlopen’ kost 6 euro en wordt verkocht in de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen en in de betere boekhandel. Meer informatie over ‘Oeverlopen’ vind je hier.

Share.

Comments are closed.