Video ‘The making of Arcade’

0

De Arcade van het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh staat al enkele maanden te pronken op de ringdijk. Met haar 27,5 meter lengte en 10 meter hoogte legt de Arcade ruim 18 847 kg in de schaal. De realisatie was bijgevolg een huzarenstuk.  Deze video brengt de voorbereidingen mooi in beeld net als de inhuldiging op 26 augustus 2017.

Kruibeekse kunstvereniging ‘tij droomde al lange tijd van een kunstwerk van dit kaliber en vond met het Europese LIFE+ project Scalluvia de geschikte partner. Samen konden zij voor de opbouw rekenen op het plaatselijke bedrijf Pylonen De Kerf. Maar ook Grondwerken Stuer François, Aannemingsbedrijf Aertsen, Umicore, Gebr. De Rycke nv, Antea Group, Kruin, Regionaal Landschap Schelde-Durme, Waterwegen en Zeekanaal nv, Agentschap voor Natuur en Bos en het gemeentepersoneel van Kruibeke zorgden voor de extra nodige logistieke of financiële steun.

Het kunstwerk Arcade kadert in het door de Europese Unie gesteunde LIFE+ project Scalluvia en draagt bij tot de ontwikkeling van het Europese Natura 2000-netwerk.

Share.

Comments are closed.