WAT VALT ER TE BELEVEN

Bijna helemaal open, die Polders

De Polders van Kruibeke zijn een prachtig natuurgebied in wording, waarin het heerlijk toeven is. Een frisse neus halen tijdens een fikse wandeling, even uitwaaien tijdens een fietstochtje of spelen met de kinderen in de speelzones: er is voor elk wat wils in het natuurgebied. De meeste plaatsen in de polders zijn open voor het grote publiek, maar op dit moment werken we nog aan de laatste polderloodjes en  sommige plaatsen blijven daarom verboden terrein. Als je daar toch graag op bezoek wil komen, moet je daarvoor een eenmalige toelating aanvragen. Of je doet mee aan één van onze activiteiten. 

Activiteiten
Afgelopen events
20170611-beverpad-copyright-vilda
0

Zo 11/06 – Beverpadwandeling

Maak samen met Barbiergidsen Annie en Marleen kennis met de idyllische natuur langs het Beverpad. In 2016 kregen de…

Troeven van de streek

Ook de omgeving heeft heel wat te bieden. Kruibeke gaat prat op haar pittoreske karakter, recreatieve mogelijkheden en rijke geschiedenis. Neolithische vondsten bewijzen dat hier al in de prehistorie mensen woonden. Van polders is dan wel nog geen sprake. Die komen er vermoedelijk vanaf de achtste eeuw, wanneer de bewoners grote stukken Scheldeoever indijken om het gebied te beschermen tegen het water. Ook leggen ze verhoogde ‘gaanwegen’ aan, een term die we nog steeds in het straatbeeld terugvinden. Romeinen, Vikingen en kasteelheren passeren de revue. Toch is in de streek enkel de Schelde een constante. En daar komen straks de polders bij!

Bezienswaardigheden
Het Kortbroek (2)
0

Het Kortbroek

De voormalige zandstock ten noorden van de Scheldelei werd omgetoverd tot Het Kortbroek, een adembenemend natuurgebied om in te wandelen,…

Polderverhalen
Share.