Winnaars Natura2000 Award gekend

0

Het Scalluvia-team heeft  nipt naast de Natura2000 Award gegrepen. Maar niet getreurd want de behaalde finaleplaats is een mooie prestatie en met het Scalluvia-project zijn mooie resultaten geboekt in de Polders van Kruibeke. We willen iedereen bedanken die stemde op Scalluvia! Op de foto zie je de finalisten in de categorie ‘verzoenen van belangen en percepties’.

Het LIFE+ Scalluvia project was één van de 25 finalisten voor de Europese ‘Natura 2000 Award’. Een professionele jury maakte op 17 mei 2018 de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking in Brussel. Het project werd geselecteerd als finalist uit 75 inzendingen in de categorie ‘verzoenen van belangen en percepties’ omdat het erin geslaagd is omwonenden en betrokkenen mede-eigenaar te maken van het natuurgebied Polders van Kruibeke. Katrijn Vannerum, projectleider Scalluvia: “Het is jammer dat we niet gewonnen hebben maar dat we één van de 25 finalisten waren betekent veel voor ons. We hebben vele jaren vol toewijding gewerkt om er samen met de Kruibekenaren een prachtig gebied van te maken. De stappen die tot dit succes geleid hebben, de ‘10 sleutels tot mede-eigenaarschap’, zijn een voorbeeld voor natuurinrichtingsprojecten in heel Europa.”

Met de Natura2000 Award spreekt de Europese Commissie haar waardering uit voor de tijd, toewijding en inspanningen van Europeanen voor de natuur binnen het Natura 2000-netwerk van beschermde gebieden. Met de prijs wil ze de kennis vergroten over Natura 2000 en over de rol die het speelt bij het beschermen van ons natuurlijk erfgoed en het bevorderen van sociaal
en economisch welzijn.

ceremony

 

.

Share.

Comments are closed.