Za 29/02: Informatieve wandeling – Natuurbeheerplan ‘Polders van Kruibeke’

0

Wil je meer te weten komen over het Natuurbeheerplan ‘Polders van Kruibeke’? Kom dan naar de geleide wandeling door het gebied met Boswachter Bram Vereecken. Deze gaat door op zaterdag 29 februari van 10 u – 12.30 u.

Afspraakplaats : Kemphoekstraat, start Donkpad aan de picknickbank (bij de afgebroken lindeboom).

 

Wat is het Natuurbeheerplan?

Om de polders de komende 24 jaar op best mogelijke wijze te beheren heeft Natuur en Bos van de Vlaamse overheid een natuurbeheerplan opgemaakt. Dit gaat over het GOG en de polder binnen de nieuwe Sigmadijk. Bedoeling is om de fauna en flora die het gebied herbergt op een duurzame wijze te behouden en te versterken. Ook de toegankelijkheid op paden en dijken wordt geregeld en bewegwijzerd.

Je kan het plan digitaal inkijken op de website van Natuur en Bos of gaan inkijken in het gemeentehuis van Kruibeke: Onze-Lieve-Vrouwplein 18, dienst omgeving. De openingsuren vind je hier.

Van 1 februari tot en met  8 maart 2020 loopt een publieke consultatie over dit plan. Tijdens deze periode kan je opmerkingen of bezwaren indienen. Dit kan op volgend mailadres: aves.ovl.anb@vlaanderen.be, of schriftelijk aan Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, VAC Oost-Vlaanderen, dienst AVES, Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 73, 9000 Gent, met vermelding Opmerking/bezwaar NBP Polders van Kruibeke

Share.

Comments are closed.