Zon 07/01 Bibberen en bevers

0

Is er in de koude wintermaanden voldoende voedsel voor de bever? Heeft hij een dikke winterjas of geniet hij van een zalig winterslaapje?

Doorwinterde Barbiergidsen en beverexperts Frank en Franciska nemen je mee op pad rond de Rupelmondse Kreek, het leefgebied van onze favoriete knaagdieren. De Kreek onderging dankzij het Scalluviaproject een ware metamorfose en werd een bijzonder mooi stukje natuur. Ook heel wat watervogels, waaronder de prachtige ijsvogel, vinden er hun plekje. Of deze kleurrijke vriend echt zo gek is op de koude als zijn naam doet vermoeden, ontdek je tijdens deze eerste wandeling van het jaar!

Het kan modderig worden, vergeet daarom geen laarzen of stevige wandelschoenen en aangepaste kledij mee te nemen. Deelnemen is volledig gratis. We willen je vragen om zeker in te schrijven via info@barbiergidsen.be of 0473 72 66 15. Zo kunnen we je verwittigen als er iets verandert aan het programma. Deze wandeling is jammer genoeg niet geschikt voor rolstoelgebruikers of kinderwagens. Honden zijn welkom, maar moeten wel aan de leiband..

Praktisch

  • Vertrekpunt: Rondpunt Dijkstraat – Rupelmonde
  • Zondag 7 januari om 15u30
  • Jong en oud
  • Meer info op deze flyer

Noteer ook de andere polderwandelingen al in je agenda

Zo 04/02 Vilain XIIII wandeling
Zo 04/03 Ochtendstond met veren
Zo 01/04 Voorjaarsbloeiers
Zo 06/05 Bazelse bossen
Zo 10/06 Polderlekkers
Zo 01/07 Kruibeekse kreek
Zo 05/08 Polder en geboerte per velo
Za 1/09 Kleuterwandeling
Zo 07/10 Watervallen van Kruibeke
Zo 04/11 Paddenstoelwandeling
Zo 02/12 Polderpoëzie
Share.

Comments are closed.